sâmbătă, 16 februarie 2008

"mici" probleme cu D-Link DI-524 Wireless G Router

Azi noapte s-a luat curentul în zona în care locuiesc.
De dimineaţă nu mergeau nici telefonul nici conexiunea internet de la rds.
Am sunat la rds şi mi-au zis că se lucrează în zonă şi se va rezolva problema în cel mai scurt timp.
Pe la ora 14:00 mergea telefonul dar nu şi internetul :(. De fapt internetul nu mergea din cauza router-ului. Am sunat la rds şi mi-au zis că nu mă pot ajuta dacă nu le zic codul de eroare ... şi cum în interfaţa de la D-Link nu apare codul de eroare a trebuit să fac cum mi-a zis operatorul ... am încercat "pe direct" şi surpriză ... mergea netu' ..... hmmm e prima dată când rds are dreptate... mă bucuram cumva, dar nu-mi convenea că nu aveam şi wireless.
După vreo jumătate de oră de încercări să schimb MTU şi Maximum Idle Time pe diferite valori am renunţat.... şi am zis că trebuie să fac un 'Restore To Factory Default Settings' apoi am încărcat configurările dintr-un fişier salvat anterior ... şi a doua surpriză pe ziua de azi :) ........ merge.
Deci, n-am făcut altceva decât să resetez la setările din fabrică şi să le reîncarc şi merge.
+1 pentru rds, -1 pentru D-Link

2 comentarii:

Ovidiu Bivolaru spunea...

Nu a mers resetat precum Windows ? Eu ti-am recomandat Linksys. Cel putin eu am ales WRT54GL pentru posibilitatea de a pune firmware bazat pe Linux: DD-WRT.

alin spunea...

Nu. N-a mers.
Ceva ce n-am zis e ca eu mi-am luat router pentru ca tot aveam probleme cu rds si macar o data pe luna sunam la ei si problema se rezolva doar dupa ce veneau cei de la tehnic la mine pe scara.
Dupa ce mi-am luat router n-am mai avut probleme (am tras eu concluzia ca probabil si placa mea de retea are ceva probleme).
Dar acum, cand am vazut ca nu merge routerul daca se ia curentul... iar nu mi-a convenit. Bine ca merge cu resetul.. ca nu-i mare lucru de facut... si sper sa se ia cat mai rar curentul :).
Cand o sa-mi iau alt router o sa iau Linksys si te rog sa-mi pui firmware linux ;).