miercuri, 8 octombrie 2008

Praktiker si preturile care se schimba

Am paţit-o şi pe asta. :(

De la început vreau să spun că de aici trebuie doar să trag o învăţătură... de asta şi scriu pentru că dacă vă aflaţi vreodata într-o situaţie asemănătoare, să ştiţi cum să procedaţi.

Merg la Praktiker din Şagului să cumpăr coli de tablă tip ţiglă pentru acoperiş. Calcule peste calcule pentru a vedea dacă e mai bine ca în Metro sau Arabesque... în final, e bun preţul şi calitatea parcă e mai bună. Am nevoie de 24 de coli, la preţul de 57 ron coala .. încep să pun pe cărucior şi după câteva coli îmi dau seama că nu o să încapă 24 pe cărucior... vorbesc şi cu un angajat, care m-a ajutat un pic şi-i zic dacă merge să iau 12 şi apoi mai iau 12... sigur... de fapt, de ce să nu mearga, nu?

Ajung la casă, doamna casieră nu ştie codul şi cheamă pe cineva să îl trimită să aducă codul. Eu nu pot să merg... că de, aduc alt cod şi îi fur. Bun. Aştept vreo 30 min că să obţinem codul...suntem puţini, e mult de lucru. În fine, vine codul şi surpriză... preţul este de 71 ron coala. Nu se poate!!! Noi am văzut, colegul dv ne-a zis că preţul este 57... mergem să vedem preţul pe raft... nu mai era şi iar uimire.... îmi venea să urlu. Eram deja de vreo 1:30 în magazin şi acum aflu că-i mai scump. Ajung din nou la casă şi zice casiera că este o greşeală la ei... că preţul de 57 a fost doar la ofertă şi acum nu mai este oferta dar că ne fac reducere ca să nu fie discuţii...

Înainte de a plăti îi spun casieriţei că mai vreau să iau 12 coli dar că nu am putut pune pe cărucior... nu zice nimic, eu nu zic nimic... Merg la maşină, încarc, mă întorc în magazin, încarc celelalte 12 coli şi ajung la casă... îi zic la casieriţă că eu sper că o sa mi le dea tot la 57, ea nu zice nimic şi introduce codurile şi zice... a păi da, preţul acum este 71, că aşa era şi înainte dar că am facut reducere. Acum nu ştiu dacă mai pot face... discuţie cu sefu' ... atunci v-am făcut reducere, acum preţul este 71 şi tot asa. Mai zice una faină ... v-am făcut reducere pentru că aţi avut cantitate mică (dacă eram eu isteţ îmi făcea el pe toată cantitatea, că prima dată aveam eu dreptate)... el tot insista că a fost o greşeală şi că acum preţul e 71... i-am zis şi eu că acum nu e afişat nici un preţ şi că ar trebui să le iau gratis.

Bun. Am renunţat... de fapt am sunat la OPC şi mi-au spus cum fac ei... vin la magazin, iau codul produsului şi-l verifică la casă, daca e mărit, am dreptate. Daca nu, nu. I-am zis că asta o să facă degeaba că o să schimbe preţul. La care tanti îmi zice că ea nu se pricepe la tablă că fiecare e cu domeniul lui la OPC .... eu zic că situaţia descrisă n-are legătură cu tipul produsului, dar asta e.

Deci, dacă aveţi certitudine că preţul de pe raft este la produsul pe care vreţi să-l cumpăraţi, la casă vă zice un preţ mai mare şi vreţi să cumpăraţi o cantitate mare de produse, LUAŢI-LE PE TOATE O DATĂ!!!

Învăţătură de minte!

PS: Am repetat păţania şi la cel de lângă Mall... of of... aici un pic diferit. N-am vrut să iau din Şagului şi am zis că poate am noroc şi să încerc şi la celalalt magazin. Aici tabla avea preţul corect, 71, dar alt produs (tot tablă) nu avea preţ, de fapt era un preţ pe raft dar ei au zis că nu era de la produsul meu. Aici am făcut un pic mai puţin tărăboi că eram obosit şi deja trecuseră 5 ore de când începusem cumparaturile. Aici am plătit diferenţa pentru că n-am reuşit să-i conving să-mi facă reducere. Nu ştiu dacă aveam sau nu dreptate.

Niciun comentariu: