joi, 15 ianuarie 2009

documente pentru modificarea indemnizaţiei de creştere a copilui

Iulia a depus azi documentele pentru modificare indemnizaţiei de creştere a copilului de la 600 ron la 85% din salariu. Trebuie următoarele:
1. copie buletin
2. copie certificat de nastere copil
3. adeverinţă cu veniturile
4. cerere şi declaraţie pe proprie răspundere
Ultimele 2 pot fi descărcate de aici (am scanat ceea ce am luat de la Direcţia Muncii pentru că difer faţă de cele de aici).

Cred ca copie după certificat deja sunt 2 duse de mine acolo şi probabil va trebui sa mai duc. Am văzut că au un sistem informatic destul de bine pus la punct..o fi chiar aşa greu să cauţi un cnp şi să vezi ca e valid (copilul inca nu are 2 ani şi alte informaţii pe care le iau de pe copia de la certificat?!). Dacă vreau să fiu şi mai rău, e clar de ce merge destul de bine biroul de copiat acte de la 2 paşi de sediul Direcţiei Muncii.

Şi încă o chestie, asta ţine de e-guvernare care ar trebui să fie şi mai bine implementată. Pentru ce să trebuiască adeverinţă cu veniturile? Eu cred că sunt puţine mămici care au 2 sau mai multe locuri de munca. După mine aş cere de la Ministerul Finanţelor, pentru fiecare copil/părinte care primeşte indemnizaţie veniturile în perioada x - y. Şi automat măresc indemnizaţia acolo unde-i cazul.

Pornind de la ce au declarat prin presă... 180.000 părinţi din care ziceau că doar 20% ar primi mai mulţi bani, rezultă că 36.000 părinţi trebuie să facă macar un drum la Direcţia Muncii. Mai adaugăm munca angajatorilor, a angajaţilor de la Direcţia Muncii... nasol.

Niciun comentariu: