luni, 30 martie 2009

sistem nou de taxare de la ratt

De ceva vreme autobuzele ratt au fost "dotate" cu aparate noi de taxare. O vreme au funcționat doar pentru a tipări data, ora și numărul autobuzului. E... a apărut și schimbarea, detalii aici.

Acum eu văd o singură problemă, este descrisă la sfârșitul articolului:

"Nu trebuie să ascundem însă faptul că acest sistem aduce şi responsabilităti călătorului. Dacă inainte era suficient să achiziţioneze un abonament şi să il aibă în posesie pentru a fi în legalitate, cu noul sistem călătorul va fi obligat să valideze cardul pentru fiecare nouă călătorie."

Cel puțin pentru abonamentele pe o anumită perioadă nu văd pentru ce trebuie făcută validarea.

Ultima dată când am încercat să-mi iau card se dădeau doar pentru cine lua un abonament pe minim 2 săptămâni, un pic cam neplăcut zic eu. Eu sunt interesat de varianta în care plătesc doar cât călătoresc. Mai aștep un pic.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pai daca vrei sa platesti numai cat calatoresti, de ce nu iti cumperi bilet?
Daca vrei abonament e logic ca circuli mai mult cu mijloacele de transport in comun. Si de obicei un abonament e mai ieftin pentru mai multe calatorii decat daca ti-ai lua bilete pentru fiecare calatorie. Tocmai asta e si ideea de abonament.

alin spunea...

Imi cumpar bilet. Dar cu un bilet mergi o data si gata. Cu cardul ideea e sa poti sa platesti 1 statie daca mergi o statie. Eu asta astept :).

alin spunea...

uite ce scrie acolo:

"Datorita microprocesorului incorporat, cardurile permit lansarea unei oferte tarifare mult imbunatatite: la elementele actuale se vor adauga conturile de calatorii pre-platite si taxarea in functie de distanta percursa."