joi, 23 iulie 2009

comportament de pieton de gen feminin

Merg cu bicicleta, ajung la 10-15 m de o trecere de pietoni. Aici două tinere și un tânăr așteaptă, se uită la mine, mă văd toți trei. Nu fac nimic. Eu ajung la 5 m, încetinesc, încerc să înțeleg ce vor să facă. Începe "distracția": o tipă sare în fața mea, sare pur și simplu, nu pășește, a doua se uită la ce a făcut prima și începe și ea să traverseze. Frână, frână... se gândește și tipul să pășească. Agale, încet că el nu merge la servici.

E așa greu să știi dacă vrei sau nu să treci strada? Știu că dacă lovesc pietonii pe trecerea de pietoni, eu sunt vinovat. Clar. Dar sunt situații cînd mă opresc și pietonii pur și simplu nu vor să treacă, discută între ei, alți mă invită să trec.

Eu cred că toți cei implicați trebuie să fie atenți, trebuie să intuiască ce fac ceilalți și să acționeze în consecință.

Până la educarea unor pietoni mă bucur că văd tot mai mulți bicicliști pe stradă, de toate vârstele. Asta e bine. Și cum zicea și Dragoș Bucurenci aici, observ și eu șoferii mai atenți la bicicliști. Și asta e bine. Luați-vă biciclete și folosiți-le, faceți mult bine (vouă și celorlalți).

4 comentarii:

Anonim spunea...

1. Esti cam misogin.
2. De ce nu ii calci pe trotuar in aces caz?

alin spunea...

"cam"? pai ori sunt ori nu? hotaraste-te.

eu zic ca nu sunt. doar spun ceea ce mi se intampla si foarte des, as putea zice ca tot timpul, comportamente de genul descris au ca rol principal persoane de sex feminin.

sper sa nu ajung sa accidentez pe cineva.

Anonim spunea...

"cam" era doar un mod mai putin dur de a exprima lucrurile.

Auzi, da' cu ce te ocupi tu ca ajungi sa ti-i statistici de genul asta? Esti cumva in domeniul statisticii? Daca nu, se pare ca ai prea mult timp liber si nu prea ai ceva serios cu care sa iti ocupi mintea.

alin spunea...

statistici tin doar pentru webloto.ro :). Dar deocamdata nu aduc rezultatele dorite.

n-am prea mult timp liber.