luni, 3 martie 2008

Transport cu Normandia

Weekendul trecut am fost la Tg-Jiu cu Normandia. De ceva vreme mă tot enervează cât de des pot să greşească :(.

În primul rând ca să poţi să primeşti bilet cu loc trebuie să faci rezervare. Dar se întâmplă ca rezervarea să o faci degeaba. Duminică dimineaţa 3 persoane au avut probleme cu rezervarea... e vorba de 4 locuri. Considerând că autocarul are maxim 60 de locuri.. mie mi se pare mult ca 4 pasageri să nu aibă loc ... şi asta din cauza celor care răspund la telefon de la Normandia.

Chiar nu se poate face un sistem prin care şi pasagerul şi angajaţii Normandia să aibă certitudinea că s-a notat o rezervare? O soluţie online mie mi se pare foarte potrivită având în vedere că mare parte din cei care călătoresc cu Normandia pe această rută sunt studenţi şi eu cred ca au acces la internet.

În al doilea rând mă enervează îmbulzeala pe care pasagerii o fac atunci când îşi ridică bagajele odată ajunşi la destinaţie. Dacă atunci când se urcă în autocar şi se cumpără biletele pasagerii stau la rând că n-au ce face (e doar un şofer care vinde bilete :) ), la ridicarea bagajelor... românii îşi arată punctele unde trebuie să mai lucreze :(.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am patit-o si eu grav in drumul spre bucuresti. Nu-ti povestesc ca am parcurs drumul in 7 ore jumate :)). Tot trinul e de baza !

alin spunea...

Pentru Timisoara - Tg-Jiu trenul e destul de lent :(. Face mai mult de 8 ore. E numai personal. Merge prin Arad. Domnii de la CFR ar trebui sa dea o geana la autorizatiile de transport si ar vedea ca macar ruta asta sunt bani multi de luat. Dar nu le pasa... asa e cand te plateste statul.

Ovidiu Bivolaru spunea...

Poate ar fi mai bine sa iti iei masina si sa vii cu masina. Dar cum motorina este deja 4RON/l si pretul este in crestere, s-ar putea sa ne intoarcem la transportul in comun sau chiar bicicleta.
Stiu ca vrei sa salvezi planeta, dar cu bicicleta nu merge de la Timisoara la Targu Jiu. Il avem pe Adam care face calatorii cu bicicleta: http://www.stirilocale.ro/gorj/Neaa_Adam_a_plecat_din_nou_la_Alba_Iulia_pe_biciclet__IDN314999.html
Just joking ;)

alin spunea...

:)
Da, cu bicicleta e tare greu. Felicitări domnului Adam.
În autocar am facut cateva calcule cu un domn. La preţul de 34 ron devine rentabil(aproape acelaşi cost) să mergi cu maşina doar cu 2 persoane pe acest traseu. Asta dacă nu pui decât preţul combustibilului.
Pentru mine, am mers singur la Tg-Jiu, e un pic mai bine cu Normandia. Numai să nu am surpriza să nu primesc loc. În cazul asta nu e bine deloc.