marți, 27 ianuarie 2009

ecologie plus bicicletă

Prin Ordonanţa nr. 25/2008 începând cu 1 ianuarie 2009 s-a introdus ECO TAXA în valoare de 0,2 ron pentru fiecare pungă care nu este din material biodegradabil. Bun. Acum să vedem cum se aplică. La Carrefour se taxează punca de plastic dar se oferă şi o variantă biodegradabilă care costă 0,3 ron. La Real nu se mai dau pungi gratis. La DM? La DM clienţii sunt informaţi că ECO TAXA este achitată de magazin. :(. Păi bine domnilor, chiar aşa?! Sunt curios dacă DM face la fel şi în Germania.

Ieri am venit pentru prima dată cu bicicleta la lucru. E un pic frig dar cu mănuşi, căciulă e mai bine ;). Azi am avut prima problemă în trafic. Conducătorul CS-xx-HSJ nu m-a văzut, a crezut că are timp să iasă, nu ştiu ce a gândit. Faza nasoală e ca a trecut cu 50 de cm pe lângă mine, a ieşit cu spatele din parcare, şi după ce m-am oprit să-l atenţionez m-a mai şi înjurat. Urât. Putea măcar să-şi ceară scuze....offf.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noroc ca ne-ai zis ca era sa te calce ala cu masina ca altfel pierdeam evenimentul si ar fi fost chiar pacat. Lucrurile astea se intampla atat de rar si atator de putine persoane ca ar fi fost chiar pacat sa nu ne povestesti!
Si sa sti ca si noi ne facem cuparaturile tot la Budapesta.

alin spunea...

mda. E bine c-am scapat. Poate data viitoare cand unul nu o sa ma mai rateze o sa pui tu comentarii pe blog ca eu cine stie pe unde o sa fiu :(.
Nu-s scumpe marfurile la Budapesta? (nu prea vad legatura cu ceea ce am scris eu, dar daca e sa facem conversatie...).